Lenker videre

til hovedsiden

Nettsteder om Ingøy

Havblikk Lokalavisa for øyværinger og andre folk. Omfattende og livlig nettsted som tar mål av seg å bringe siste nytt fra det som må være norskekystens flotteste trekløver - Måsøy, Rolvsøy og Ingøy.


Turisme

Ingøy Opplevelser AS  Båtutleie og overnatting på Inga.

Ingøy Sjøhus Båtutleie og overnatting på Gåsnes.


Litt av hvert

Ingøy skole lagde i 2006 sin egen nettside. Dessverre er det lenge siden nettstedet ble oppdatert. Men her er flere fine bilder og små historier om elevenes skolehverdag den gang.

Ingøy, sommeren 2005. Bildeserie fra Måsøy kommunes nettside.

Ny bildeserie, også disse fra de kommunale nettsidene.

Langbølgemasta. Et tysk nettsted (med engelsk tekst), som tar et dypdykk i teknikk og det meste som har med Skandinavias høyeste byggverk å gjøre.

Været. Det alle snakker om, men ingen gjør noe med. Yr.no er stedet, også for oss som må ha siste værvarsel for øya.

Øytun folkehøgskole i Alta besøkte for noen få år siden Ingøy. Turen havnet i skolens eget blad. PDF-fil.

Ny historie fra Øytun. (de må stortrives på øya). Denne gang har to elever fått være med storfeskar Roy S. til sjøs, med et relativt høyt forbruk av spyposer som resultat. De tøffe jentene jobbet også på fiskebruket. Fin bildeserie her.

Siste tegn fra Roald Amundsen. Landets største polarhelt døde et sted i Barentshavet sommeren 1928 mens han lette etter sin tidligere reisekamerat Umberto Nobile. Ingen vet hva som egentlig skjedde med flyet han var med, Latham. Men 2. juledag samme år fant fisker Bård Paulsen en flaskepost fra Amundsen på nordsiden av Ingøy. Slik ble historien fortalt i Bergens Tidende 29. desember 1928.

Fruholmen fyr. Fyldig om fyrets historie.

Visste du at Ingøy har landets nordligste, hydrografiske stasjon? Innerst i Ingøydjupet, mellom Sørøya og Ingøy, blandes kystvann med vann fra Atlanterhavet. Målingene herfra danner grunnlag for overvåkning av kyst- og havklimaet i Norge.

Adresser i Finnmark 1943. Fra riksarkivet. Personarkiv med adresser og likningsopplysninger for personer bosatt i Finnmark, for øvrig den siste som ble gitt ut før tyskerne brente fylket. Boka er delt inn herredsvis.