Denne er litt "annerledes" enn de fleste
oppskrifter på finnebiff, men er bankers på smak. Kjempeenkel å lage
til.
(rekker godt til 2 voksne og 2-3 barn)
800 g. reinsdyrskav (2 pakker)
1 boks crème fraiche
1 boks Snøfrisk
1 liten løk
3 små bokser med kuttede sjampinjong
1 ts. viltkrydder, evt. 1 ts knuste einebær
2 ss balsamico eddik
1 ss tørket timian
6 dl. vann
salt & pepper
Stek opp kjøttet i en panne, og legg det ferdige kjøttet
over i ei gryte etter hvert som du steker.
I samme panna som du har stekt reinsdyrskavet, stek så løk og sjampinjong
sammen. Påse at restene etter kjøttet (som ennå ligger i panna) kommer opp av
jernet og blander seg med løk & sopp.
Når løken er stekt blank, fyller du etter med Snøfrisk,
créme fraiche, vann, krydder og balsamico eddik. La det hele småkoke litt i
stekepanna noen minutter, deretter har du blandinga over i gryta der kjøttet nå
befinner seg. Smak til med salt og pepper.
Sett denne gryta tilbake der stekepanna sto, og la det hele
putre så lenge som nødvendig for å få kjøttet mørt. Min erfaring med
finnebiffen fra frysedisken, er at den trenger en god halvtime før den er
ferdig.
Kokte poteter og tyttebær hører med.