Hurtigstekt torsk med lime & sånn

Ikke akkurat hva man forventer å få på rorbua, men dette er bare helt knall. Og for guds skyld, benytt fersk fisk.

4 porsjoner

4 torskefileter på 250-350 gram hver (bein- og skinnfrie)
1-2 spiseskjeer olivenolje
1/2 spiseskje tørket oregano
2 store never med persille,
meget finhakket
1/2 fersk rød chili, renset for frø, finhakket
salt & pepper
2 lime, delt i to

Skyll torskeskivene i kaldt vann og tørk dem med kjøkkenpapir. Gni olivenoljen inn i torskeskivene med hendene, slik at fisken er dekket med et tynt lag olje. Ha på salt og pepper. Bland oregano, persille og chili i en bolle, dryss blandingen på fisken og klapp den inn.
Varm opp stekeovnen og sett inn en langpanne. Legg torskeskivene i langpannen - det begynner øyeblikkelig å frese og sprute. Ha de halve limene i langpannen og flytt den til øverste rille for at fisken skal få litt farge.
Stek i 15 minutter. Når fisken er ferdig, serveres den med de stekte limene, som er ypperlig til å presse over fisken.
Vanlig kokte poteter hører med.
En god fiskesaus likeså. Jeg har med hell benyttet "Lofoten fiskesaus", men det finnes garantert andre varianter som passer like godt. Poenget er å finne en rundt saus som utlikner den litt syrlige limen.