Ingøyfestivalen 2010
mandag 19. juli - søndag 25. juli


   


Tilbake til hovedsiden

Arrangementsliste

Informasjon om Ingøy-festivalen
Evy Berg - 481 00 873

 

Galleri

Fotokonkurransen

Lørdag 17. og søndag 18. juli

Mandag 19. juli

Tirsdag 20. juli

Onsdag 21. juli

Torsdag 22. juli

Hva skjedde underveis?

Her er noen korte oppsummeringer fra festivaldagene.
Klikk på bildene for å gjøre de større. (flere bilder i galleriene i margen)

 

Søndag 25. juli. Ingøyfestivalen ble avsluttet med strandvolleyball i solskinnet. Ja, sola hadde faktisk kikket fram utpå natta, og ble der resten av døgnet. En fin avslutning på en hektisk festivaluke.

 


"Kobbøy" ankom øya utpå ettermiddagen med 76 ledige plasser.  Med omlag 100 mennesker som ventet på å forlate øya, ble det raskt klart at ikke alle kunne komme seg av sted til avtalt tid.
Køkultur er åpenbart et relativt begrep, noe som til fulle kom for dagen i noen hektiske minutter før avgang...

Hurtigbåten returnerte tre timer senere og plukket opp de akterutseilte.


Lørdag 24. juli. Danseoppvisning på stranda, tørrfiskkasting og bryggedans sto på programmet denne nest siste dagen av Ingøyfestivalen.
 

 

 

 

 

Det var folksomt i fjæra da danserne svingte seg rundt steinene på stranda. Seansen ble avsluttet med en sagnfortelling, framført av Gudleif Kristiansen.

 

 

Tørrfiskkastinga samlet også mye folk, fra de minste til de eldste.  Kasteteknikkene varierte voldsomt. Noen valgte å satse på tradisjonelle underhåndskast, mens andre gikk for friidrettsteknikker med hele kroppen som kraftkilde.

 

Den tradisjonelle bryggedansen samlet mye folk. Før Alta-bandet "Rockspurs" gikk på scenen, ble det tid til utdeling av premier i fotokonkurransen. Sju deltagere hadde levert inn 29 bilder. Sigurd Schanke (Østerbotn) vant med et flott motiv fra Mafjord.
Se samtlige innleverte bilder her.

Det ble også utdeling av premier til deltakerne i Ta Sjansen, som ble arrangert onsdag.

I tillegg fremførte revyjentene Benjaminsen sin forestilling en siste gang før altså bryggedansen tok over.

 

 


Fredag 23. juli. Kirkekonserten ble en kjempesuksess! Edvin Vevik hadde trukket i ikke så rent få tråder for å få dyktige musikere til øya. Resultatet fikk fram både smil og tårer hos de vel 100 tilskuerne som presset seg inn i Ingøy kirke denne fredagskvelden.
Evelyn Browns sangstemme bidro sterkt til at publikum takket musikerne med trampeklapp etter den en og halv time lange forestillingen. Av høydepunkter kan vi nevne en fantastisk versjon av "Amazing Graze".

Line Moe og Sylvi-Jane Husebye sto for det humoristiske innslaget i pausen, med sitt dukketeater, også dette svært sjelden kost på Ingøy.

Bandet returnerte til scenen, og satte tonen med flere kjente Presley-slagere og andre populære låter. Kvelden ble avsluttet med Ole Olsens "Solefaldssang".
 

 

Takk til Evelyn Brown, Pål Reidar Fredriksen, Jan Eliassen, Fred Davidsen og Edvin Vevik, som gjorde dette til en svært stemningsfull kveld.

 

 

Fredagens siste stopp var Vill Vest-festen på kafeen. Et sted mellom 100 og 120 feststemte mennesker fiffet seg opp i cowboyutstyr og indianerkostymer. Noen hadde vært ekstra kreative, og iførte seg tidsriktige fengselsdrakter i skikkelig texasstil.
 

 

Tidligere på dagen hadde Oddleif Jørgensen salgsutstilling av bilder på Mimmis kafe i dag. De fleste bildene var dokumentarbilder, tatt fra 60-tallet og fram til i dag. Men mange av kafégjestene falt også for smakfulle naturbilder på lerretstrykk.

Jørgensen er oppvokst på Ingøy, men bor i dag i Gøteborg. Han har imidlertid beholdt båndene til Måsøy, med jevnlige besøk på Rolvsøy, der han har hytte.
På bildet ser vi ham sammen med Trine Klausen, som fant et bilde av seg selv i bunken av dokumentarbilder, tatt i 1975.

Jørgensen er i dag tilsluttet bildebyrået SpectraBild. Bildene fra Ingøy kan sees her.

Mimmis kafe har vært en knallsuksess. I dag var det fullt hus og stormende jubel, omtrent slik det har vært under hele festivalen.

Salg av kaker, pølser og drikke har gitt et solid tilskudd til grendeutvalgets arbeid.


Øyas ungdommer har brukt de siste dagene til å øve inn en danseoppvisning, som ble framført i fredag.

Det ble en flott forestilling inne på kaia, der både foreldre og andre frammøtte fikk fart på taktfoten.

 


Torsdag 22. juli. Mafjordmarsjen ble arrangert. 19 av deltagerne valgte å ta den spektakulære og lengste ruta fra Inga, langs Kjærlighetsstien og Finnes, fram til pause- og matstasjonen ved det pittoreske (les sarva) fiskebruket ytterst i Mafjord.
Resten fulgte grusveien fra Inga og fram til pausepunktet.
 

Der ventet Evy Berg med pølser og kaffe til sultne og forblåste deltagere.

Totalt deltok om lag 30 stykker i marsjen.
Tur/retur tilbakela deltagerne et sted mellom 12 og 13 kilometer.
 

Under Ingøy-festivalen ble det arrangert 50-årstreff for konfirmantene i Ingøy kirke i 1960.

Disse møttes til hyggelig samvær på klubben torsdag.
Arrangementet fortsetter i kirka søndag.


 

Kirkekonserten blir garantert en flott opplevelse. Edvin Vevik har trommet sammen en rekke musikere fra Hammerfest og omegn. Fredag skal disse sette sitt preg på Ingøy-festivalen.

På bildet er Edvin i full sving med riggingen av lydanlegget.


Onsdag 21. juli. "Bade Hætta", "AntiSynk" og "Girl Power".

Alle er navn på mer eller mindre flytedyktige farkoster som ble sjøsatt under onsdagens Ta Sjansen-arrangement.
På bildet ser vi Bjørn Klausen (11) på vei mot mål.

Åtte modige jenter og gutter hadde brukt formiddagen til å snekre sammen en kombinasjon av paller, isopor og andre gjenstander med en viss oppdrift.

Et knippe tyske turister tok en pause fra fisketurisme, og bidro til at arrangementet fikk et internasjonalt innslag med sin farkost "Få vækk sjiten" (visstnok en av flere norske gloser som er innlært under oppholdet). Fartøyet havarerte imidlertid sekunder etter sjøsetting, og kaptein Nils måtte ta svømmetak for å komme seg til mål. Den sporty holdningen fra de langveisfarende gjestene sanket høylytt applaus fra publikum.

All ære til de som deltok, som igjen bidro til fornøyelig  underholdning for de mange tilskuerne som kranset flytebrygga.

 

 

Det ble også arrangert boccia-konkurranse på sandvolleyballbanen, der Knut Berg (t.v.) stakk av med seieren i finalen mot Svein Pettersen.

 

I det som ellers har vært en heller laber uke værmessig, returnerte sola for et kort gjesteopphold denne onsdagen. Det ble i det hele tatt en flott dag for alle på øya.

 

Dagen ble avsluttet med fest for de over 50.

Benjaminsen-søstrene tok seg av underholdningen med egenprodusert revy, der Arnt Johansen imponerte i rollen som rein.

 

 


Tirsdag 20. juli. Teltdugnaden som varte ut i de små timer tirsdag morgen, viste seg å være bortkastet arbeid. Sørvestkulingen hadde dessverre kun tatt en pause.Ved halv ni-tiden sørget kastevindene for å sende det største teltet til himmels.
Reisingen av telt på kaia er derfor foreløpig lagt på is, og vil ikke bli gjenopptatt før til helga. Selvsagt med værforbehold.

 

Ellers gikk Rolf Nilsens faunatur som planlagt.

11 ivrige turgåere fikk en fin seanse fra Østerbotn og gjennom Eidnessandreservatet, før kursen gikk langs skjellsanden mot Kuhellaren.
Den 2 1/2 timer lange turen ble rundet av på Vikran.

 


Mandag 19. juli. Til å begynne med, stiv kuling og piskende regn. Så, rundt butikktid roet ting seg ned. Regnet forsvant og vinden ble et dårlig minne.

For dette ble dagen for de danseinteresserte. Riverdans (irsk dans) og magedans sto i sentrum. Yngre krefter sørget dessuten for at ingen kjedet seg.

For på skolen ble det arrangert kanonball.

Harald W. brenner for sitt "Ta Sjansen", og kapret sju deltagerlag til tidenes sjøslag på Ingøy.

Sist, men på langt nær sist, arrangørene av cowboyfesten har gjort ferdig skiltene som varsler om Texas-tilstander på Ingøy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                          


Lørdag 17. juli opprant med sol fra skyfri himmel, 20 grader og vindstille vær.

Det ble en fantastisk fin dag som samlet mye folk til både dugnadsarbeid og til mer avslappende sysler på uteplatten ved butikken.

 

På grunn av det dårlige værvarselet for mandag, ble det bestemt å kun sette opp ramma til kafételtet. En fornuftig avgjørelse. Sørvest-kulingen som kom søndag kveld var nemlig av det svært friske slaget. Håpet er at vinden skal minke utover mandagen slik at man  får på plass presenningen som gir tak over hodet for kommende kafégjester.

På bildene ser vi noen av de som bidro til å få montert et av kommunens telt på kaia.

Dette er et telt som ferdig montert gir om lag 100 kvadratmeter plass.