Bad & Stell av Shih Tzu

En Shih Tzu er en pelshund, og krever derfor mye stell. Det er mange som børster hunden hver dag, men det gjør ikke jeg. Det eneste jeg rører av pelsen mellom badene er toppen. Resten får gå urørt. Jeg tørrbørster heller ALDRI en Shih Tzu.

Nedenfor har jeg satt opp en oversikt over produktene jeg bruker. Og jeg bruker forskjellige produkter til mine hunder, og derfor har jeg så himla mange forskjellige typer. Noen produkter til daglig og noen produkter til utstilling. På neste side kan du se hvordan jeg bader. Det er ingen fasit på bading, kun erfaring og egenprøving. Og dette har fungert veldig bra for meg i over 17 år.

Citrus Pluss Shampoo, Oatmeal Anti-Itch Shampoo, Botanical conditioner & Super-rich Conditioner

Professional Whitening shampoo, Laser Lites Drape (Balsam) og Honey & Almond Shampoo

Produkt

Pris

Bruksområde

Beskrivelse

Citrus Pluss Shampoo Produsent:  Bark 2 Basics

Kr 300,- 3,78 liter

Shampoo som jeg bruker til daglig av og til, spesielt på de nedklipte. Man jeg blir også litt lei av sitrus lukt, og da må jeg bytte litt på det. Vasker veldig rent uten å tørke ut pelsen eller pelsbunnen. Inneholder ingen sterke ingredienser som er skadelig for pelsen. Gir en veldig blank og fyldig pels. 1 del shampoo til 16 deler vann.

Oatmeal Anti-Itch Shampoo 

Produsent:  Bark 2 Basics

Kr 300,- 3,78 liter

Shampoo som jeg bruker til daglig på utstillingshundene. Hovedgrunnen til at jeg bruker denne er at jeg gir de et for med 32 % proteiner, og dermed vil jeg redusere muligheten for at de skal begynne å klø. En shampoo som er veldig mild, og inneholder kun naturlige produkter. Inneholder produkter som bygger opp pelsen. Spesielt utviklet for hunder med noen form for kløe. Passer veldig bra til Shih Tzu, siden de blir badet ofte. Etterlater pelsen sunn og skinnende. Spesielt PH balansert for hunder.

Honey & Almond Shampoo

Produsent:  Bark 2 Basics

 

Kr 300,- 3,78 liter En Shampoo som jeg bruker til å vaske ut evt olje eller andre rester av produkter i pelsen, spesielt før utstilling. Bruker den også når jeg bader valpene fra 3-4 ukers alderen, siden den er så mild. En schampoo som gir en tykk pels, og som vasker veldig rent. Er så mild at den kan anvendes til alle hunder i alle aldrer. Er veldig lett å skylle ut, og etterlater en behagelig duft av honning og mandel. 1 del shampoo til 16 deler vann.
Professional Whitening Shampoo

 Produsent:  1 All Systems

Kr 350,- 3,78 liter "Blå Shampoo". Bruker jeg stort sett når jeg bader til utstilling eller hvis hundene er blitt veldig skitten eller svart pga mye støv og astfalt når jeg lufter de i forbindelse med reise. Dette for å få en renest mulig pels. Samme vaske egenskaper som "Super Cleaning" samt at den forsterker alle farger, også svart eller brun. Inneholder ikke blekningsmidler eller peroxider som tørker ut pelsen. Avslutt badet med 1 All System balsam.

Botanical conditioner Produsent:  1 All Systems

Kr 400,- 3,78 liter

Balsam som jeg bruker til daglig. En balsam spesielt utviklet for litt mykere pelser, som f. eks Shih Tzu. Kan også etterlates i pelsen.
Super-rich conditioner Produsent:  1 All Systems Kr 375,- 3,75 liter En balsam som jeg stort sett spanderer på de nedklipte og på Basenjien. Ble vel kjøpt som en feiltakelse, men den fungerer til sitt bruk. Fungerer ikke optimalt på mine utstillingshunder, men kanskje på andre sine?! En balsam spesielt beregnet for litt grovere pelser.

Laser Lites Drape

Produsent: Laser Lites

 

Kr 425,- 2,5 liter Denne balsamen bruker jeg av og til  utstilling, eller hjemme på utvalgte hunder. Erfaringsmessig blir pelsen mer "fluffy" hvis denne passer, ellers blir den for tung til enkelte pelstyper. En kraftigere balsam som gir en ordntlig tyngde i pelsen. En suveren behandling til en frisk pels. Gir det finest tenkbare resultat. Passer veldig bra til kraftige pelser. La den sitte igjen i pelsen i 5-10 minutter, før det skylles ut, for beste resultat.

Laser Lites Protein Treatment

Produsent: Laser Lites

Kr 395,- 1. liter

Denne bruker jeg fast etter hvert bad til daglig. Skyller ikke ut. Dette gjør at ingen av hundene får floker. Dette er et produkt som intensivbehandler og reparere sol blekt eller kjemisk ødelagt pels. Hjelper også mot floker i hårtopper. Kan også brukes isteden for balsam for å få ekstra volum til utstilling.

Laser Lites Mattles Magic

 Produsent: Laser Lites

Kr 250,- 1. liter

Denne bruker jeg sammen med Treatment etter hvert bad når hundene går hjemmes. Et produkt som effektivt forhindrer tover, og kan forlenge tiden mellom hvert bad. Dette er en slags olje, som bør vaskes ut før utstilling. Blandes ut med 1 del  til 20 deler vann.

Laser Lites Show Spray Produsent: Laser Lites

Kr 200,- 1. liter

Denne sprayen bruker jeg hver gang jeg børster toppen og setter opp ny. Brukes også hvis det mot normalt skulle være floker i pelsen. En herlig spray som fungerer både som anti-statisk spray og flokeløser. Gir pelsen glans og holder den på plass på utstilling. Brukes som børste spray til daglig.
?   Shampoo til utstilling Gir en mer "fluffy" pels og etterlater en veldig fin glans i pelsen. Fungerer så optimalt, at det holder jeg for meg selv.
?   Balsam til utstilling Etterlater en veldig bra glans i pelsen. Pelsen blir ikke myk og beholder sine naturlige egenskaper. Fungerer så optimalt, at det holder jeg for meg selv.

?

  Show spray En finish spray som gir kanon resultat, min lille hemmelighet...som dessverre ikke er lov til utstilling lenger.

Laser Lites Protein Treatment & Laser Lites Show Spray

Leverandør: City Pet i Sverige

Klikk på link for å lese om: Bad og føn av Shih Tzu

Klikk for å lese om hvilket utstyr jeg bruker: Utstyr ved stell av Shih Tzu.