Welcome

Crufts begynnelsen

  

Bilder av Best In Show Crufts 1928-2007: Crufts Best In Show Honour Roll

 

Crufts er døpt etter grunnleggeren Charles Cruft. I 1876 sluttet den ung Charles å studere på college,  og han ønsket heller ikke å jobbe i familiens juvelforretning. Han begynte heller å jobbe for James Spratt, som hadde en nystartet forretning i Holborn, London og solgte hundekaker.

Unge Crufts var en meget ambisiøs person, og etter en kort tid som kontorgutt fikk han jobb som reisende selger. Dette førte han i kontakt med store kenneler og oppdrettere på "sportshunder". Hans neste steg i karrieren hos James Spratt, var at han fikk reise til Europa, hvor en fransk oppdretter i 1878 oppdaget talentet til unge Crufts, og ba han om å ordne reklamen til hundedelen av Paris utstillingen. Dette var bare to år etter at han hadde sluttet på skolen.

Tilbake i England i 1886 tok han på seg lederskapet for Allied Terrier Club Show ved Royal Aquarium, Westminster.

Den første utstillingen under navnet "Crufts" ble booket in på The Royal Agricultural Hall, Islington i 1891. Dette var den første i en lang rekke utstillinger på den plassen. Det var der mulighet for å ordne utstillinger for personlig vinning, noe som var et aspekt som passet Crufts og utstillingen hans bra. Det ga han også  en anselig økonomisk gevinst. I dag finnes det ingen privat eide  hundeutstillinger. Tillatelse for å holde utstillinger i dag bevilges av The Kennel Club, som bare gir det til ikke kommersionelle organisasjoner.

I 1938 døde Crufts, og enken etter han holdt utstillingen i 1939. Tre år senere syntes Mrs. Crufts at ansvaret for å holde utstillingene var for tungt. For å kunne videreføre navnet på utstillingen som hennes mann hadde gjort verdensberømt, ba hun Tke Kennel Club å overta utstillingene, og Crufts navnet ble solgt videre til dem. I 1948 ble den første Crufts utstillingen holde av The Kennel Club. Hallen i Olympia viste seg snart å være en suksess både for utstillere og publikum. Siden den gang har Crufts utstillingen vokst år etter år.

I 1979 ble det besluttet å flytte lokale fra Olympia til Earls Court, siden det økende antallet utstillere ganske enkelt gjorde Olympia for lite. I 1982 ble utstillingen holdt over tre dager, og i 1987 over fire dager for å kunne gi rom før det økende antallet deltagere og hunder.

I 1991 ble Crufts holdt i Birmingham National  Exhibition Centre, og det var første gangen utstillingen forlot London.

Året 2004 var det det fjortende året på rad utstillingen har blitt holdt på NEC i Birmingham. Det deltok over 22 000 hunder i løpet av en fire dagers utstilling.

 I 2005 var det i dagene 10-13. mars på den igjen....... 21 000 hunder deltok i år. Og slik fortsetter det, og antallet påmelde hunder øker/er stabilt år etter år.